17 Nisan 2012 Salı

TARİF NO:10

Tarifin Adı:Artan Kekten Kurabiye
Tarifi Gönderen:hanife
Bu güzel tarif için teşekkürler.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Bu tarifimi o kadar çok yaptımki ölçü kullanmadan genelde genelde göz kararı yapıyorum o yüzden ölçüleride ortalama olarak veriyorum..
1/2 paket margarin
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 tas kadar kakaolu kek kırıntısı
Aldığı kadar un 
Öncelikle margarin,sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırdım şeker biraz eridikten sonra biraz un ve kabartma tozunu ilave ettim hamuru ikiye ayırdım...
Birtanesine rondodan geçirdiğim kek kırıntısını ilave ettim aldığı kadar unla hamur yaptım böylece kakaolu kurabiye hamurum oldu.....İkinci hamuruda aldığı kadar unla kurabiye hamuru yaptım...
Çok fazla un kullanmamaya çalışarak kakaolu hamuru tezgah üstünde merdaneyle açtım kırılan bir hamur olduğu için dikkatli açmak gerekiyor...Kalıpla kestim pipetle delikler yapıp kurabiyelerimi azırladım...
Kurabiyelerin bir kısmınıda sevgili Ufukta gördüğüm kalpli şekilde yaptım ben biraz daha az uğraştırıcı şeklini yaptım önce sade hamurdan iki tane galeta şeklinde hamur yaptım yaptım daha sonra kakolu hamurdanda bir tane aynı şekilde hazırladım üç tane hamuru yanyana koydum elimle hafif hafif bastırarak birbirlerine biraz yapıştırdım merdaneyle fazla ezmeden hamuru biraz incelttim......Resim gece çekildiği için güzel çıkmadı şekli göstermek için yayınladım...Kalıbı yanlamasına tutarak kalpli şekiller kestim...Isıtılmış fırında kurabiyelerimi pişirdim...

Hiç yorum yok:

17 Nisan 2012 Salı

TARİF NO:10

Tarifin Adı:Artan Kekten Kurabiye
Tarifi Gönderen:hanife
Bu güzel tarif için teşekkürler.Ellerinize sağlık.Diğer güzel tarifler için tık tık


Bu tarifimi o kadar çok yaptımki ölçü kullanmadan genelde genelde göz kararı yapıyorum o yüzden ölçüleride ortalama olarak veriyorum..
1/2 paket margarin
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 tas kadar kakaolu kek kırıntısı
Aldığı kadar un 
Öncelikle margarin,sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırdım şeker biraz eridikten sonra biraz un ve kabartma tozunu ilave ettim hamuru ikiye ayırdım...
Birtanesine rondodan geçirdiğim kek kırıntısını ilave ettim aldığı kadar unla hamur yaptım böylece kakaolu kurabiye hamurum oldu.....İkinci hamuruda aldığı kadar unla kurabiye hamuru yaptım...
Çok fazla un kullanmamaya çalışarak kakaolu hamuru tezgah üstünde merdaneyle açtım kırılan bir hamur olduğu için dikkatli açmak gerekiyor...Kalıpla kestim pipetle delikler yapıp kurabiyelerimi azırladım...
Kurabiyelerin bir kısmınıda sevgili Ufukta gördüğüm kalpli şekilde yaptım ben biraz daha az uğraştırıcı şeklini yaptım önce sade hamurdan iki tane galeta şeklinde hamur yaptım yaptım daha sonra kakolu hamurdanda bir tane aynı şekilde hazırladım üç tane hamuru yanyana koydum elimle hafif hafif bastırarak birbirlerine biraz yapıştırdım merdaneyle fazla ezmeden hamuru biraz incelttim......Resim gece çekildiği için güzel çıkmadı şekli göstermek için yayınladım...Kalıbı yanlamasına tutarak kalpli şekiller kestim...Isıtılmış fırında kurabiyelerimi pişirdim...

Hiç yorum yok: