29 Aralık 2011 Perşembe

İLK KOLAJ ÇALIŞMAM VE KAHVALTI SOSLU ÇÖREK:)



Herkese merhaba.Nihayet 2011 bitiyor.Çok mutlu oldum.Çünkü benim için zor bir yıl oldu. Her sene yılbaşı yaklaşınca heyecana kapılırdım.Ancak bu yıl bitecek diye heyecan bile duymuyorum.Bir an önce bitsin diye bekliyorum.Öyle böyle geçti gidiyor:)
Ne zamandır kolaj yapmak istiyordum.Çok uğraş gerektirir diye düşünüyordum ama sandığımdan kolaymış.Bu tarifi www.pelinchef.com de gördüm.Ancak hamurunu kendi mayalı hamurumu yaptım.İçine de Tukaş'ın  kahvaltılık sosunu kullandım.Siz evde ki sosunuzu kullanabilirsiniz.Anlayacağınız yapılış şeklinden esinlenmiş oldum.Çayın yanında güzel oldu açıkçası.
Bu soğuk havalarda yıl bitmeden çayın yanına yapın bence:)Tarif şöyle:

Malzemeler:

Hamuru:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaşmaya veya instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç Malzemeleri:
  • Hazır kahvaltılık sos veya evdeki herhangi acılı sos
  • Üzeri için bir yumurta sarısı
Yapılışı:
Hamur  malzemeleri karıştırılıp mayalandırılır.Mayalanan hamur ikiye bölünür.Resimde ki gibi açılıp içine sos sürülüp rulo haline getirilir.İki rulo yukardan birleştirilerek görgü gibi yapılır.Üzerine bir yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu ilave edilir.170 derece de pişirilir.Afiyet olsun:)

Not:Ben 200 derece de pişirdim .Biraz hamursu kaldı .Daha düşük ısıda pişirmekte yarar var.

Hiç yorum yok:

29 Aralık 2011 Perşembe

İLK KOLAJ ÇALIŞMAM VE KAHVALTI SOSLU ÇÖREK:)



Herkese merhaba.Nihayet 2011 bitiyor.Çok mutlu oldum.Çünkü benim için zor bir yıl oldu. Her sene yılbaşı yaklaşınca heyecana kapılırdım.Ancak bu yıl bitecek diye heyecan bile duymuyorum.Bir an önce bitsin diye bekliyorum.Öyle böyle geçti gidiyor:)
Ne zamandır kolaj yapmak istiyordum.Çok uğraş gerektirir diye düşünüyordum ama sandığımdan kolaymış.Bu tarifi www.pelinchef.com de gördüm.Ancak hamurunu kendi mayalı hamurumu yaptım.İçine de Tukaş'ın  kahvaltılık sosunu kullandım.Siz evde ki sosunuzu kullanabilirsiniz.Anlayacağınız yapılış şeklinden esinlenmiş oldum.Çayın yanında güzel oldu açıkçası.
Bu soğuk havalarda yıl bitmeden çayın yanına yapın bence:)Tarif şöyle:

Malzemeler:

Hamuru:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaşmaya veya instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç Malzemeleri:
  • Hazır kahvaltılık sos veya evdeki herhangi acılı sos
  • Üzeri için bir yumurta sarısı
Yapılışı:
Hamur  malzemeleri karıştırılıp mayalandırılır.Mayalanan hamur ikiye bölünür.Resimde ki gibi açılıp içine sos sürülüp rulo haline getirilir.İki rulo yukardan birleştirilerek görgü gibi yapılır.Üzerine bir yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu ilave edilir.170 derece de pişirilir.Afiyet olsun:)

Not:Ben 200 derece de pişirdim .Biraz hamursu kaldı .Daha düşük ısıda pişirmekte yarar var.

Hiç yorum yok: