19 Aralık 2011 Pazartesi

FINDIKLI VE KURU MEYVELİ BİSCOTTİ


Yeni yıl yaklaşınca ben çok mutlu oluyorum.Herşey ışıl ışıl oluyor.İstanbul'da yaşarken yeni yılda bütün alışveriş merkezlerini dolaşmaya bayılırdım.Hazırlıklar ,her yer süslenmiş çok hoşuma
gidiyordu.Hep bir yılbaşını yurtdışında kutlamak istemişimdir.Şu ana kadar nasip olmadı.İnşallah bundan sonra:)Şimdi yaşadığım şehirde de hazırlıklar var ama İstanbul kadar güzel geliyor bana.Bütün blogları tek tek dolşıyorum.Acaba yılbaşı için ne hazırlamışlar diye.Çok güzel şeyler görünce heyecanlanıyorum.Bir kaç yıldır şeker hamurlu kurabiyeler yapıp sevdiklerime dağıtıyorum.Bu sene yine yapacağım galiba .Ancak cumartesi günüm var onun telaşı geçsin yapacağım:))

Her yerde görüyorum şu Biscotti'leri.Martha Stewart bile bu lezzet için ayrı tarifler vermiş.Yılbaşı hediyesi yapılabilir diye.Ben de kafaya taktım tabi.Blogları inceledim.Bir çok tarif vardı.Ev de organik:) daha doğrusu kendimizin kuruttuğu erik,kayısı vardı.Bir de incir ekledim.İşte Kuru Meyveli biscotti.Tarifi http://hunerlibayanlar.blogspot.com dan.Müge Hanım'ın eline sağlık.

Benim çok hoşuma gitti.Ama yanına muhakkak bir çay, kahve istiyor doğrusu.Kuru kuru olmuyor sanki:))Eşim çayla 3 tanesini indirdi midesine.O öyle her tarife aynı ilgiyi göstermez.Eşim çok güzel der ve yerse o tarif gerçekten iyidir benim için.:))Bir de çikolatalısını denemek istiyorum.Şimdi ailece sevdiğimiz tarife gelince:

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 su bardağı doğranmış kuru meyve
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon rendesi
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpıp yağ ,şeker ve vanilyayla en az 5 dakika çırpılacak.İçine diğer kurularda eklenip,hamur elde edilir.Hamur  dörde bölünüp elde dikdörtgen şekli verilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirilir.Sonra çıkarıp(bu sırada fırın çalışmaya devam ediyor)ince ince dilimlenip kesilen tarafı çevrilerek 8-10 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

19 Aralık 2011 Pazartesi

FINDIKLI VE KURU MEYVELİ BİSCOTTİ


Yeni yıl yaklaşınca ben çok mutlu oluyorum.Herşey ışıl ışıl oluyor.İstanbul'da yaşarken yeni yılda bütün alışveriş merkezlerini dolaşmaya bayılırdım.Hazırlıklar ,her yer süslenmiş çok hoşuma
gidiyordu.Hep bir yılbaşını yurtdışında kutlamak istemişimdir.Şu ana kadar nasip olmadı.İnşallah bundan sonra:)Şimdi yaşadığım şehirde de hazırlıklar var ama İstanbul kadar güzel geliyor bana.Bütün blogları tek tek dolşıyorum.Acaba yılbaşı için ne hazırlamışlar diye.Çok güzel şeyler görünce heyecanlanıyorum.Bir kaç yıldır şeker hamurlu kurabiyeler yapıp sevdiklerime dağıtıyorum.Bu sene yine yapacağım galiba .Ancak cumartesi günüm var onun telaşı geçsin yapacağım:))

Her yerde görüyorum şu Biscotti'leri.Martha Stewart bile bu lezzet için ayrı tarifler vermiş.Yılbaşı hediyesi yapılabilir diye.Ben de kafaya taktım tabi.Blogları inceledim.Bir çok tarif vardı.Ev de organik:) daha doğrusu kendimizin kuruttuğu erik,kayısı vardı.Bir de incir ekledim.İşte Kuru Meyveli biscotti.Tarifi http://hunerlibayanlar.blogspot.com dan.Müge Hanım'ın eline sağlık.

Benim çok hoşuma gitti.Ama yanına muhakkak bir çay, kahve istiyor doğrusu.Kuru kuru olmuyor sanki:))Eşim çayla 3 tanesini indirdi midesine.O öyle her tarife aynı ilgiyi göstermez.Eşim çok güzel der ve yerse o tarif gerçekten iyidir benim için.:))Bir de çikolatalısını denemek istiyorum.Şimdi ailece sevdiğimiz tarife gelince:

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 su bardağı doğranmış kuru meyve
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon rendesi
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpıp yağ ,şeker ve vanilyayla en az 5 dakika çırpılacak.İçine diğer kurularda eklenip,hamur elde edilir.Hamur  dörde bölünüp elde dikdörtgen şekli verilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirilir.Sonra çıkarıp(bu sırada fırın çalışmaya devam ediyor)ince ince dilimlenip kesilen tarafı çevrilerek 8-10 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok: