27 Ağustos 2011 Cumartesi

KÖSTEBEK PASTA


Yapması basit ve çok lezzetli bir pasta.Büyük yapılacağı gibi porsiyonluk da yapılabilir.Porsiyonluk biraz uğraştırıcı.Tarifi her yerde aşağı yukarı aynıydı.http://binbircesni.blogspot.com Saliha Hanım'ın tarifi ilgimi çekti .Daha yumuşak ve nemli bir kek yaptığı yazıyordu ve denedim .Gerçekten çok lezzetli pastacıklar oldu.Saliha Hanım'ın eline sağlık.Porsiyonluk yapınca çok bereketli oluyor.Ben su bardağı ile kestim. 30 adet kadar oldu.Benim kekim biraz kabardı .Ben de bardakla kesip keki ikiye ayırdım.Çünkü ince bir tabana ihtiyaç var.O yüzden bereketli oldu.Hamuru ince dökerseniz adet değişecektir.Tarif şöyle:

 Malzemeler:
  • 2 yumurta (ben üç kullandım)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu(ben kullanmadım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 krem şanti ve bir bardak süt
Yapılışı:
Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine süt,yağ ilave edilip iyice çırpılır.Kurular da eklenip iyice karıştırılır.180 derece de pişirilir.Kreması için tüm malzeme karıştırılır ve soğuyunca hazırlanan kremşanti kremaya ilave edilir.Pişen kekler bardakla kesilir.Kesilen keklerden  artan parçalar elde ufalanır.Kesilen yuvarlakların üzerine krema konur.Ben bir de muz dilimleri üzerlerine ilave ettim.Ufalanan kekler ile üzerleri bir güzel kaplanır.Dolapta durdukça kıvam daha güzel oluyor.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

27 Ağustos 2011 Cumartesi

KÖSTEBEK PASTA


Yapması basit ve çok lezzetli bir pasta.Büyük yapılacağı gibi porsiyonluk da yapılabilir.Porsiyonluk biraz uğraştırıcı.Tarifi her yerde aşağı yukarı aynıydı.http://binbircesni.blogspot.com Saliha Hanım'ın tarifi ilgimi çekti .Daha yumuşak ve nemli bir kek yaptığı yazıyordu ve denedim .Gerçekten çok lezzetli pastacıklar oldu.Saliha Hanım'ın eline sağlık.Porsiyonluk yapınca çok bereketli oluyor.Ben su bardağı ile kestim. 30 adet kadar oldu.Benim kekim biraz kabardı .Ben de bardakla kesip keki ikiye ayırdım.Çünkü ince bir tabana ihtiyaç var.O yüzden bereketli oldu.Hamuru ince dökerseniz adet değişecektir.Tarif şöyle:

 Malzemeler:
  • 2 yumurta (ben üç kullandım)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu(ben kullanmadım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 krem şanti ve bir bardak süt
Yapılışı:
Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine süt,yağ ilave edilip iyice çırpılır.Kurular da eklenip iyice karıştırılır.180 derece de pişirilir.Kreması için tüm malzeme karıştırılır ve soğuyunca hazırlanan kremşanti kremaya ilave edilir.Pişen kekler bardakla kesilir.Kesilen keklerden  artan parçalar elde ufalanır.Kesilen yuvarlakların üzerine krema konur.Ben bir de muz dilimleri üzerlerine ilave ettim.Ufalanan kekler ile üzerleri bir güzel kaplanır.Dolapta durdukça kıvam daha güzel oluyor.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: