17 Ocak 2010 Pazar

TRUFF

Ne zamandır Truff'u denemek istiyordum.Ancak malzemeler bir araya hiç gelmedi.Derken bütün temel malzemeler sağlandı.Zamanım olmadığı için çok çabuk yapmak zorunda kaldım.Şeklini tam veremesem de tadını beğendim.Tarif ise:

  • 1kutu krema (200gr)
  • 80gr bitter çikolata
  • 80gr sütlü çikolata
  • Kakaolu kek parçaları(benim sade-kakolu-fındıklı kekim vardı buzlukta onu kullandım.
  • Portakal rendesi(isteğe göre başka malzemelerde eklenebilir tabi ki)
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan aldım ve içine çikolataları atarak erittim.Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip dolaba koydum.Donmasını sağladım.(ben bu işlemi bir gece öncesinde yapmıştım.zamanım az olunca bana kolaylık oldu.)Soğuyan karışımı iyice ufaladığım keke karıştırdım.Karışımı keke azar azar koyarak kıvamını ayarladım.1 portakalın
kabuğunu içine rendeledim.Elimle şekil verebilecek kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine buladım.Durdukça Truff daha lezzet kazandı.Biraz dolapta bekletmekte yarar var sanırım.Ama ben hemen kullanmak zorunda olmama rağmen tadını beğendim.Sanırım diğer bloglardaki tarifleri de deneyeceğim.Güzel lezzet:)))

Hiç yorum yok:

17 Ocak 2010 Pazar

TRUFF

Ne zamandır Truff'u denemek istiyordum.Ancak malzemeler bir araya hiç gelmedi.Derken bütün temel malzemeler sağlandı.Zamanım olmadığı için çok çabuk yapmak zorunda kaldım.Şeklini tam veremesem de tadını beğendim.Tarif ise:

  • 1kutu krema (200gr)
  • 80gr bitter çikolata
  • 80gr sütlü çikolata
  • Kakaolu kek parçaları(benim sade-kakolu-fındıklı kekim vardı buzlukta onu kullandım.
  • Portakal rendesi(isteğe göre başka malzemelerde eklenebilir tabi ki)
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan aldım ve içine çikolataları atarak erittim.Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip dolaba koydum.Donmasını sağladım.(ben bu işlemi bir gece öncesinde yapmıştım.zamanım az olunca bana kolaylık oldu.)Soğuyan karışımı iyice ufaladığım keke karıştırdım.Karışımı keke azar azar koyarak kıvamını ayarladım.1 portakalın
kabuğunu içine rendeledim.Elimle şekil verebilecek kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine buladım.Durdukça Truff daha lezzet kazandı.Biraz dolapta bekletmekte yarar var sanırım.Ama ben hemen kullanmak zorunda olmama rağmen tadını beğendim.Sanırım diğer bloglardaki tarifleri de deneyeceğim.Güzel lezzet:)))

Hiç yorum yok: